Spoedhulp

Kleine ongemakken of pijnklachten met de beugel zijn vaak gemakkelijk zelf op te lossen. Hieronder volgt een aantal tips, waarmee u uw ongemak hopelijk zelf snel kunt oplossen:

1. Vaste Beugel (slotjes):

Er zit een scharnier los
Probeer deze eerst weer zelf vast te maken met het meegegeven imbussleuteltje.Lukt dit niet, draai dan de andere kant ook los en bel voor een afspraak.

2. Losse Beugel (bijv. blokbeugel, plaat):

De losse beugel drukt pijnlijk op het tandvlees
De beugel uitlaten en bellen wanneer de praktijk weer open is. We slijpen dan een stukje van de beugel af, zodat deze weer goed en pijnloos in kan.

De beugel is (gedeeltelijk) kapot
Beugel uitlaten en bellen wanneer de praktijk weer open is. Meestal kunnen we de beugel repareren.

Er is een band om een kies los
Bellen als de praktijk weer open is. Zit aan dat bandje een buitenbeugel, laat dan de buitenbeugel tot die tijd uit. Bandje graag bewaren en meenemen.

Er prikt een draad in de wang
Vaak is het mogelijk om met een nagelknippertje of -schaartje een stukje van de draad af te (laten) knippen. Soms kan de draad iets worden verschoven naar de andere kant. Lukt dit niet, doe er dan een bolletje wax op en bel voor een afspraak.

Er zit een bracket (slotje) los
Deze kun je aan het draadje laten zitten. Eventueel mag er een bolletje wax op. Bel zodra de praktijk weer open is voor een afspraak.

Er is een bumperelastiekje af
Indien er zo genoemde bumperelastiekjes bij de ondertanden zijn geplaatst en er zijn 1 of meerdere uitgegaan, is dit geen probleem. Indien je last hebt of tegen de slotjes zelf aan bijt, graag bellen zodra de praktijk weer open is voor een afspraak.