Behandeltraject

Lees hier meer informatie over het behandeltraject.

Onderzoek en behandelplan

Als tijdens het eerste bezoek blijkt dat een behandeling wenselijk is, dan worden er twee vervolgafspraken gemaakt: voor het verzamelen van de benodigde informatie en voor het bespreken van het behandelplan. Tijdens de eerste afspraak  maken we digitale foto’s van het gezicht en van het gebit. Daarnaast worden er twee röntgenopnames gemaakt om een beeld te krijgen van de stand van de kaken en van de (eventueel nog te wisselen) tanden en kiezen. Tot slot maken we een 3D scan van het gebit. Op basis van de verzamelde informatie stellen we een behandelplan op. Bij de afspraak voor de planbespreking nemen we het opgestelde behandelplan en de daarbij behorende kosten samen door.

Behandeling

Op basis van het behandelplan ondernemen we actie en plaatsen we de beugel(s). Tijdens het dragen van de beugel komt u regelmatig terug bij Orthodontiepraktijk Hardenberg om de vooruitgang te bespreken en eventueel actie te ondernemen (bijvoorbeeld voor het dragen van elastiekjes).

Na de behandeling

Als het dragen van de beugel tot het gewenste resultaat heeft geleid, dan wordt de beugel verwijderd. Na de behandeling plaatsen we vaak een spalk achter de voortanden of we maken een nachtbeugel. In beide gevallen zien we de patiënt gedurende een jaar nog een paar keer om de stand van het gebit in de gaten te houden.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Meld u nu aan als nieuwe patiënt en we vertellen u tijdens een intake gesprek graag meer.

biele navigatie